2019 – Dag 24 (29. mai) – Muslimers gjestfrihet i Amerika

Jeg innså at Jesus ønsker at vi skal vise gjestfrihet til disse muslimske nykommerne.

Som pastor i USA ber jeg ofte for muslimer rundt om i verden. Men hva med mitt eget nabolag?

Man regner med at ca. 3,45 millioner muslimer bor i USA – omtrent 1,1 % av den totale befolkningen. Jeg oppdaget moskeen nær hjemmet mitt nordøst i USA da en pastorkollega organiserte et besøk til en fredagssamling der. Lederne i moskeen tok imot oss som æresgjester. De viste oss riktig protokoll: hvilken inngangsdør vi skulle bruke, hvor vi skulle sette skoene våre, og hvor vi som observatører kunne sitte. Etter samlingen satt Imamen og andre ledere seg ned med oss, serverte kaldt vann og varm marokkansk te og besvarte spørsmålene våre. De gav oss Koranen på arabisk og engelsk og inviterte oss til å komme tilbake når som helst.

Jeg innså at Jesus ønsker at vi skal vise gjestfrihet til disse muslimske nykommerne. En annen pastor og jeg bestemte oss for å besøke moskeen hver fredag for å forsøke å bygge bro mellom våre ulike miljøer, og vise Jesu kjærlighet og sannhet gjennom vårt vennskap.

I begynnelsen ble våre nye muslimske venner overrasket. Vi svarte på deres spørsmål om hvorfor vi var der og spurte hvordan vi kunne være til hjelp for dem. De sa de trengte en plass til begravelser, så vi hjalp dem med å finne et gravlund som ville holde av et område for muslimer.

Under Ramadan arrangerer moskeen en middag hver kveld ved solnedgang, der vi er med. Mennene serverer oss først, selv om de har fastet hele dagen og vi har ikke fastet. Det nytter ikke å protestere på deres gjestfrihet. Det er bare slik de er. Min kjærlighet til disse mennene inspirerer mine bønner for dem.

INSPIRASJON TIL BØNN

Mens vi ber for muslimer i USA kan vi også be for muslimene i Norge.

  • Mange muslimer i USA/ Norge er immigranter. Be om at de skal erfare Jesu kjærlighet og liv gjennom de kristne rundt dem. Kjærlighetshandlinger kan ha evig betydning. Se Matt 25,37-40.
  • Muslimene som ikke er immigranter kan fortsatt bli sett på som utenforstående i sine egne nabolag. Be om gode relasjoner mellom kristne og muslimer i USA/Norge. Be om tillitsfulle møter der Sannheten kan formidles.
  • Be om velsignelser i alle aspekter av livet for muslimer i Amerika/Norge. Be spesielt om at de må få et møte med Jesus og finne frelse i ham.
Del med andre ...