2019 – Dag 6 (11. mai) – Å drikke te med kasakhere

«Kom hjem til oss og drikk te!»

«Kom hjem til oss og drikk te!» Når du får en slik innbydelse fra en kasakhisk familie, får du gjerne servert et helt måltid, og ikke bare en kopp te. Men det blir mye te også, en nydelig te med mye melk i.

Kasakherne er en muslimsk folkegruppe i Sentral-Asia. De fleste bor i Kasakhstan, men i nabolandene finner vi minoritetsgrupper av kasakhere, som kjemper for å bevare deres unike kultur og språk. Noen lever som nomader i de landlige områdene. Her gjeter de flokkene sine og bor i tradisjonelle jurter, som er telt laget av ull.

Man trenger ikke vente på en invitasjon fra en kasakhisk venn. Du kan stikke innom når som helst for en prat og du vil få mange kopper te sammen med små frityrstekte brød kalt bauarsak. Blant dette vennlige folket finner vi noen kasakhere som følger Jesus. De kan oppleve vanskeligheter og forfølgelse, men ikke i så alvorlig grad som i andre områder.

«Naomi» begynte å følge Jesus for noen få år siden og ønsker å vise gjestfrihet som til og med overgår hva som er forventet i deres kultur. Siden hun bor i en by nær et sykehus, hender det at besøkende fra landsbygda kontakter henne. Da får de bo i hjemmet hennes mens de eller medlemmer av familien blir behandlet på sykehuset. Naomis ektemann er ikke en troende enda, men hun har sagt til ham: «Vi vet hvordan det er å være syk, fattig og i nød, så vi burde hjelpe disse menneskene.» Å ha et åpent hjem gir henne muligheter til å vise Jesu kjærlighet til andre.

INSPIRASJON TIL BØNN:

  • Hent inspirasjon fra Rom 12,12-14 og be for kasakhiske kristne som viser Guds kjærlighet og deler deres tro gjennom gjestfrihet.
  • Be for kristne arbeidere som disippelgjør kasakhere, at de må få se vekst og et tydelig vitnesbyrd blant de kasakhiske kristne.
  • Be for kristne kasakhere spredt i andre land. Be om at de skal danne gode fellesskap. Må de gjennom deres gjestfrihet finne vennskap, velsignelser og nye trossøsken.
Del med andre ...