2017 – Dag 26 (21. juni) – Skjebnenatten

Laylat al-Qadr er natten når muslimer tror at det første verset i Koranen ble åpenbart for profeten Muhammed. Det skjer på en av oddetalsnettene i løpet de siste ti dagene av Ramadan, mest vanlig den 27. natten. (Denne guiden begynner på første fastedag, så det er den 26. dagen, men den 27. natten i Ramadan) Det er sagt at Gud ikke åpenbarte nøyaktig dato, slik at hans tjenere skulle gjøre ekstra tilbedelseshandlinger gjennom alle disse ti dagene, og slik få belønning for dem.

Laylat al-Qadr
Laylat al-Qadr blir oversatt på ulike måter: Paktens natt, Kraftnatten, Den verdifulle natten, Skjebnenatten, Den tilmålte natten

Der er ulike tro og tradisjoner som omgir Laylat al-Qadr. Noen muslimer tror at på denne natten blir skapelsens skjebne for det kommende året forutbestemt, bønnene har mer makt, synder blir tilgitt og Guds velsignelse og nåden er rikeligere. night-of-powerDet er en natt når en kan vente å komme særlig nær Gud, og det er mange rapporter om at muslimer får drømmer og visjoner om Jesus denne natten.
Muslimer som feirer Ramadan vil øke sine bønner og sin lesing i Koranen de siste ti dagene. De som kan, flytter gjerne inn i moskeen for å få tid til å tilbe, be og lese Koranen i denne tiden. På den måten håper de å oppnå ekstra guddommelig favør.
hvordan

  • Be om at muslimske familier i hele verden må få en spesiell bevissthet om Guds nærvær når de ber på Laylat al-Qadr.
  • Be for de ulike behovene til muslimer, særlig i områder i verden hvor det er konflikter eller store behov.
  • Be om at Den hellige ånd må gi drømmer og visjoner til dem som søker åpenbaring denne natten.

 

Del med andre ...