2017 – Dag 11 (6. juni) – Hva med terrorisme?

For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom. (2 Tim 1,7)

Vi lever i en fryktens tidsalder: Frykt for terrorisme! Frykt for muslimer! Frykt for fremtiden! De som kritiserer islam eller islamske regimer blir beskyldt for islamofobi. Noen mener at islamofobi er grunnløst. På den andre siden hevder muslimer at islam er en fredelig religion, og at terroristene urettmessig har gjort den til sin. Men bildet av islam som en fredelig religion har blitt fullstendig ødelagt av islamistiske ekstremisters angrep.
30dagersbonn2017_Page_18Når vi ser terroristangrep på nyhetene, er det den ondes handlinger vi ser. Terrorisme, mord og urettferdighet vekker et sinne i oss over de uskyldige som mister livet. Paulus sier at vi i vårt sinne ikke må synde. Leder mitt sinne til handling? Er jeg villig til å dele evangeliet om Kristus, som forandrer liv?
Etter angrepene i New York den 11. september 2001 tok en ung kristen i Amerika et modig steg til tross for sinnet og frykten han kjente på. Han begynte en samtale med en muslimsk kollega som førte til et vennskap, og det førte etter hvert til at han fikk dele evangeliet om Kristus. Det er dette Jesus kaller oss til som hans etterfølgere.

Hvis vi tror at Jesus er håpet for planeten vår, tror vi også at han kan forandre hjertene til terrorister

Bibelen sier at vi ikke skal være redde. Gud har gitt oss en ånd som gir makt til å overvinne frykten, kjærlighetens ånd som hjelper oss til å vise omsorg for våre muslimske naboer. Hvis vi tror at Jesus er håpet for planeten vår, tror vi også at han kan forandre hjertene til terrorister. Evangeliet er den nye «ideologien» som skaper fred.
hvordan

  • Be Den hellige ånd om å vise deg de områdene av livet hvor du har latt frykten heller enn kjærligheten råde i møte med muslimer.
  • Be om at Guds ånd må overvinne frykten din og sette deg i stand til å vise Guds kjærlighet til muslimer rundt deg.
  • Be for dem som er involvert i terrorisme. Be om at Jesus vil åpenbare seg for dem så de kan bli forvandlet.

 

Del med andre ...