2016 – Hva nå?

Elsk muslimer: Praktiske steg

Kristne spør ofte: «Hvordan kan jeg bidra til denne historiske Jesus-vekkelsen blant muslimer i dag?» Svaret er helt enkelt: «Elsk muslimer.» Det er ikke like lett å sette ut i livet. Islam har greid å gjøre seg selv til en av de mest fryktede religioner i verden. Dette ryktet stammer fra en lang historie med erobringer, tvangsomvendelse, diskriminering og grusomme terroristhandlinger som brettes ut i nyhetsmedia hver dag. Det gjelder ikke bare kristne – også hinduer, kinesere, sosialister og buddhister oppfatter islam på samme måte. Med islams svart-hvitt syn på «de andre» holder de ofte avstand fra ikke-muslimer.
Food suppliesMen muslimer er ikke islam. Muslimer er individer, menn og kvinner, gutter og jenter. I århundrer har muslimer i mange deler av verden isolert seg i samfunn som forsterker oppfatningen av kristne som uvitende, verdslige og nytelsesdrevet. Denne stereotypen må utfordres!
Ali, en innvandrer fra Iran med muslimsk bakgrunn, fortalte meg sin historie nylig. «En kristen venn inviterte meg med på et felleskapsmåltid som holdes ukentlig i regi av menigheten hans. Da jeg hørte at menyen inkluderte grillet svinekjøtt avslo jeg høflig,» sier Ali. To uker senere ble Ali invitert på nytt. Denne gangen forandret menigheten menyen for å unngå anstøt for Ali. «Da jeg fikk vite at de hadde tatt seg bryet bare av hensyn til meg måtte jeg takke ja til invitasjonen,» sier Ali.
I løpet av få uker ble Ali kjent med mennesker som tilbad Gud med hengivenhet og viste ham kjærlighet i Jesu navn. I dag er Ali blitt Jesu disippel, og han bruker enhver anledning til å dele med sine muslimske venner. Han oppmuntrer kristne til å bruke kjærlighet som bro for å dele sin tro med muslimer.
Det er fristende å frykte, flykte fra eller til og med kjempe mot muslimer. Men gjør vi det blir vi en del av det bildet som islam har brukt i århundrer for å skildre kristne som «andre» som må enten bekjempes eller unngås.
For å kunne elske muslimer må vi begynne med bønn. I bønn får vi tak i Guds hjerte. Gud elsker muslimer så høyt at han sendte sin eneste Sønn til verden for å elske dem, tilgi dem og frelse dem.
Når vi ber for muslimer oppdager vi at våre egne hjerter begynner å forandre seg. Vi ser muslimer som Gud ser dem. De er ikke lenger ukjente formidlere av en farlig og truende ideologi. De er menn og kvinner, gutter og jenter, bortkomne sauer – som vi en gang var – som trenger en Frelser.

Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.

Romerne 12,2

Anbefalte resurser:

Mahabba logoMAHABBA

Mahabba betyr «kjærlighet» på arabisk. Hensikten med Mahabba er å bygge et nettverk av bønnegrupper på tvers av lokale menigheter, og å motivere vanlige kristne til å elske sine muslimske naboer i ord og handling.
Ta kontakt på mahabbanorge@gmail.com om du ønsker å starte en gruppe eller bli med i en gruppe.

TRO MELLOM VENNER STUDIEHEFTE OG KURS

TMV-kompendium-lederhåndbok_Page_02Hjelper deg til å leve ut troen i vennskap med muslimer.

  • hjelper kristne til å bygge varige vennskap med muslimer
  • gir grunnleggende kunnskap om islams historie, kultur og teologi
  • gir hjelp til å overvinne fremmedfrykt og andre barrierer
  • er lagt opp for seks samlinger

«Et Tro mellom venner kurs er utmerket for å gi kunnskap om islam og muslimsk kultur, redusere frykt og motivere til å bygge vennskap med muslimer der vi lever ut troen på Kristus i holdninger, handlinger og ord. Kurspakken er en stor ressurs for vanlige kristne.»
– Øyvind Aasland, generalsekretær Norsk Luthersk Misjonssamband
http://www.proklamedia.no/index.php?main_page=product_info&cPath=22_30&products_id=618

UTROLIGE HENDELSER

utrolige hendelserLes de utrolige, sanne historiene – både morsomme og alvorlige – om hvordan muslimske ledere og hele lokalsamfunn tar imot Jesus. Utrolige hendelser forteller om den fantastiske forandringen som skjer innenfor muslimske lokalsamfunn der sannheten om Jesus Kristus snur opp ned på livene til tusenvis av muslimer. Dette glimtet inn i hva Herren gjør for å spre evangeliet i dag, kaster lys over bibelske nøkkelprinsipper som hjelper kristne med å dele evangeliet der de bor. Forfatteren legger vekt på at når vi tjener andre, vil dørene åpne seg for evangeliet.

  • Finn ut hvordan du kan formidle evangeliet mer effektivt, inspirert av rørende historier om hvordan Gud rører muslimske hjerter i Nord-Afrika.
  • Oppdag måter å nå ut til ikke-troende med kjærlighet og nåde.
  • Lær bibelske nøkkelprinsipper for å bli en vellykket disippel.

http://www.proklamedia.no/index.php?main_page=product_info&products_id=533

Del med andre ...