2016 – Noe er på gang!

30dagersbonn2016_Page_08ISIS! al-Qaida! Boko Haram! Disse radikale islamistiske terrorgruppene invaderer nyhetsbildet hver eneste dag med rapporter om ødeleggelse og mennesker på flukt som vil skrives i historiebøkene. Men det er også en større historie som utfolder seg gjennom hele muslimverden.
Islam er den raskest voksende verdensreligionen i dag, og har vokst jevnlig siden den ble til for nær 1400 år siden. Hvert år legger islam til seg mer enn trettisju millioner mennesker. Selv om det meste av dette skyldes høye fødselstall, har islam tradisjonelt sett også vært en erobrende og konverterende religion. I følge demografer vil islam i år 2030 telle mer enn to milliarder tilhørere, noe som utgjør mer enn 26 prosent av jordens befolkning, og innen 2050 vil den passere kristendommen som verdens mest folkerike religion.
Midt i denne makeløse veksten er det også en annen fortelling som utfoldes, en som har unnsluppet avisoverskriftene: muslimer kommer til tro på Jesus Kristus!
Siden islams begynnelse i 622 e.kr., har kristne prøvd å begrense islams utspredning med både militærmakt og misjon, men med lite effekt. Kristne militærtropper har gjentatte ganger blitt presset tilbake av de islamistiske, og likedan har kristne apologeter inntil nylig sett lite frukt blant muslimer.
Fra de første sju hundre årene med kontakt mellom muslimer og kristne har vi bare nedskrevet tre episoder hvor mer enn ett tusen muslimer ble kristne. Videre gikk det fem hundre år til før verden igjen så like mange muslimer vende seg til Kristus. Samtidig fortsatte islam sin eksponentielle vekst, og det særlig i deler av Midtøsten, Nord-Afrika og Øst-Europa som tradisjonelt sett hadde vært kristne områder. Slik har det fortsatt inntil nylig.
På slutten av attenhundretallet begynte trenden å snu. Da forlot mellom ti og tjue tusen muslimer i Indonesia religionen sin og ble døpt til den kristne tro. Etter to liknende isolerte bevegelser i Øst- og Nord-Afrika, trakk Jesus-bevegelsene blant muslimer pusten før nye gjennombrudd tok til mot slutten av 1900-tallet. Mellom 1967 og år 2000 konverterte tusenvis av muslimer til ulike grener av kristendom i Indonesia, Bangladesh, Iran, Algerie og Sentral-Asia, og det stopper ikke der! Den historisk sett største oppvåkningen blant muslimer skjer nemlig i vårt århundre.
Bare siden 2001 har vi sett hele 72 nye bevegelser hvor mer enn ett tusen muslimer har vendt seg til Kristus, til sammen flere hundre tusen. Det er nok ingen tilfeldighet at denne store oppvåkningen blant muslimene skjer samtidig som den nye bevegelsen av bønn for muslimer. «30 dagers bønn» er en del av dette, og dermed er du også regnet med.
Vi fortsetter i år å be gjennom Islams hus. Vi ser Guds ånd sette spor etter seg i de ulike rommene, og for første gang i historien skjer det nå at tusenvis av muslimer får møter med Jesus og overgir seg til å følge ham. Som alltid ber vi selv om bedre forståelse, og om evne til å bidra til denne innhøstingen hvor muslimer får komme inn i Guds familie i Jesus Kristus.

Del med andre ...