Dag 7 • 6. mars • Dendi-folket i Nord-Benin

Benin i Vest-Afrika er ikke et muslimsk land, men dendi-folket i nord er 99,93 % muslimer. De utgjør omtrent 310 000 mennesker. Blant dem er det bare veldig få kristne. Det finnes ingen kirke hvor språket dendi blir talt.

De fleste som tilhører dendi-folket følger en form for folkeislam, som blander elementer av ortodoks islam med egne tradisjonelle ritualer og religiøse praksiser. Marabutene, religiøse lærere eller hellige menn, underviser i islam så vel som i gamle skikker, og de er healere og kontaktpersoner til åndeverdenen.

De landlige steppelandskapene i Nord-Benin er hjem for de fleste som tilhører dendi-folket. Familiestrukturene og måten landsbyer er organisert på, er svært grunnleggende for deres liv i denne regionen, og det er utenkelig for søkende å bryte ut av dette systemet for å følge Kristus. Derfor er det så viktig å finne passende måter å spre evangeliet og etablere fellesskap av troende innenfor disse strukturene.

Det nye testamentet og noen lyd- og videomaterialer er tilgjengelige på dendi-språket, men de fleste er uvitende om at disse ressursene finnes. Sommeren 2024 fant en evangelistisk utadrettet aktivitet sted i byen Djougou, hvor titusenvis av dendi bor. 140 evangelister, mange fra omliggende folkegrupper, arbeidet i forskjellige bydeler i byen hver dag i tre uker. De ønsket å finne hus med et «fredens menneske» (Lukas 10,6), forkynne Kristus for folkene i huset og gi dem ett av 2 000 minnekort med lydfiler fra bibelske bøker.

TA TID I BØNN

  • At de utdelte minnekortene stadig blir lyttet til, og at de fører folk til tro på Messias.
  • At dendi-folket får se at Jesus har makt over åndeverdenen.
  • At en disippelskapsbevegelse vil oppstå ved at minst 1 000 dendi blir døpt og 100 huskirker blir etablert.

«Slik er mitt ord som går ut av min munn:
Det vender ikke tomt tilbake til meg,
men gjør det jeg vil og fullfører det
jeg sender det til.»

Jesaja 55:11

Del med andre ...